30.06.2016

ARTUKLU MÜFTÜLÜĞÜ

2016 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI ARASINDA YAPILACAK YARIŞMALARIN DUYURUSU

1- KUR’AN-I KERİMİN SON ON SURESİ VE MEALLERİNİ EZBERLEME YARIŞMASI

Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimize yönelik etkinlikler arasında yer alan “Kur’an-ı Kerimin son 10 süresini Mealleri ile birlikte Ezberleme Yarışması” düzenlenecektir.

YARIŞMA ŞARTLARI

1- Yarışmaya katılacaklar Son on sureden her birini Tertîl Usulü ile ezberden okuyacak ve hemen ardından yine ezberden mealini söyleyecektir.

2- Yarışmada tecvid, ses –seda ve makam konularına dikkat edilecektir.

3- Tertîl usulü ile okuma için; Elif-Ba interaktif CD’de Fatih Çollak Hocanın Fatiha suresi ve Bakara suresi 1-5 ayetleri ve diğer duaları okuyuşu ile başka Kârilerin Tertîl usulünden faydalanmak mümkündür.

4- Her kurs önce kendi birincisini seçecektir.

5-  Kendi kurslarında birinci gelen öğrencilerin isimleri 29.07.2016 tarihi mesai saati bitimine kadar İlçe Müftülüğüne bildirilecektir.

6- Yarışmada kategori farkı uygulanmayacaktır.

DEĞERLENDİRME

1-Aşama: Ön Eleme 01.08.2016 Pazartesi günü saat 13.00’ de İl Müftülüğünde yapılacaktır.

2-Aşama:  Final 02.08.2016 Salı günü öğle namazını müteakip Yenişehir Küba camiinde yapılacaktır

Not: Finale katılacaklar 15 kişiden az ise ön eleme yapılmayacaktır.

ÖDÜLLER:

Birinciye              :   İkinciye:     Üçüncüye:

ÖDÜL TÖRENİ:

Yarışma finalinin yapıldığı yerde yapılacaktır

2- KIRK HADİS EZBERLEME YARIŞMASI

Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimize yönelik etkinlikler arasında yer alan “Kırk Hadisi Mealleri ile birlikte Ezberleme Yarışması” düzenlenecektir. (Diyanet İşleri Başkanlığının 40 Hadis Kartelası esas alınacak olup, Müftülüğümüzden temin edilebilecektir.)

YARIŞMA ŞARTLARI

1-Yarışmaya Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları, okullar ve camilerde kursa katılan öğrenciler katılabileceklerdir.

2-Her Kurs önce kendi birincisini seçecektir.

3-Kendi kurslarında birinci gelen öğrencilerin isimleri 29.07.2016 tarihi mesai saati bitimine kadar İlçe Müftülüğüne bildirilecektir.

4- Yarışmada kategori farkı uygulanmayacaktır

DEĞERLENDİRME

1.       Aşama: a-Ön Eleme 03.08.2016 Çarşamba günü saat 13.00’ de İl Müftülüğünde yapılacaktır.

2.       Aşama:  Final 04.08.2016 Perşembe günü öğle namazını müteakip Fuat Yağcı camiinde yapılacaktır

3.       Not: Finale katılacaklar 5 kişiden az ise ön eleme yapılmayacaktır

ÖDÜLLER:

Birinciye              :                       İkinciye:                    Üçüncüye  :

ÖDÜL TÖRENİ:

Yarışma finalinin yapıldığı yerde yapılacaktır

3- BİLGİ YARIŞMASI

YARIŞMA ŞARTLARI

2-Her Kurs önce kendi birincisini seçecektir.

4- Yarışmada kategori farkı uygulanmayacaktır

DEĞERLENDİRME

Final 06/08/2016 TARİHİNDE Suphiye Bölünmez Ortaokulunda OKULUNDA YAZILI TEST USULU İLE YAPILACAKTIR

BİLGİ NOTU:

A-      2015 YILINDA BİR YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER AYNI YARIŞMAYA KATILAMAYACAKTIR

B-        HER ÖĞRENCİ ANCAK BİR KATEGORİDE YARIŞMAYA KATILABİLİR

2016 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR MÜSABAKALARI

Voleybol  bayanlar; Ortaokullar arası voleybol turnuvası

Futbol erkekler;  Ortaokullar arası futbol turnuvası

Satranç;  3 yaş kategorisinde satranç turnuvası (İlkokul, Ortaokul, Lise)

Masa Tenisi; 2 kategoride masa Tenisi turnuvası (Ortaokul ve Lise)

Son Başvuru Tarihi; 29.07.2016 olup başvurular yarışmacı listesi ile beraber alınacaktır.

Not: Başvurular alındıktan sonra fikstürler çekilecektir.