22.08.2016

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde İki Buçuk Ay Önce İki Kişinin Ölümü Ve Bir Kişinin Yaralanmasıyla Başlayan Husumet Barışla Noktalandı. Kurtay Ve Yaprak Aileleri, Şemsettin Dündar, Mehmet Ali Tutaşı, Şehmuz Duyan, Cebrail Sime Ve Birçok Kanaat Önderlerinin Araya Girmesiyle Bir Düğün Salonunda Verilen Yemekte Barıştırıldı.

Ailenin Büyükleri Saadettin Kurtay Ve Mehmet Yaprak Tokalaşarak Barıştı. Dua Okunmasının Ardından Konuşma Yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Bu Gün Sulh Barış Ortamında Bir Aradayız. Her İki Aileye Ve Özellikle Barışa Aracı Olan Kanaat Önderleri Ve Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum. Üzüntülü Olayların Olmasını İstemiyoruz. Fakat Olduğu Zamanlarda, Değerli Kanaat Önderleri, Seydalarımız, Müftülerimiz Bu Doğrultuda Olayın Büyümeden Kısa Sürede Sulhla Sonuçlanması İçin Ellerinden Gelen Gayreti Yapıyorlar Ve Bunun Mükâfatı da Hazreti Allah'a Aittir." Dedi. Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı İse Şöyle Konuştu. "Kurtay Ve Yaprak Aileleri Arasında Bugün Tesis Edilen Barış Gününde Değerli İlim Adamları İl Müftüsü Seydaların Kanaat Önderleri Hazır Bulundu. Hep Hayrı, Hep İyiliği, Hep Güzelliği İsteyen İnsanların Yaşadığı Bir Büyük Şahsiyetlerin Yaşadığı Bir Toplumda Olduğumuzdan Dolayı Teşekkür Ediyoruz. Bundan Sonra Bu Tür Acı Hadiseler Yaşanmasın Diye Yüce Allah'tan Niyaz Ediyoruz." İfadelerini Kaydetti.