29.08.2016

Mardin Müftülüğünde Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmek ve verimliliğini arttırmak amacıyla, İl Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, İl Müftü Yardımcısı Şadiye YILMAZ ve Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali IŞIK, Artuklu Müftülüğü personeli ve Din görevlileriyle toplantı yaptı.

İl Müftüsü Coşkun, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla Müslümanlar olarak, bu güne kadar ülkemizin yanı sıra Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Haiti’den Filipinler’e, Filistin’den Arakan’a kadar geniş bir coğrafyada mağdur ve mazlumların yanında olduklarını belirtti. Kurban Programında Vakfımıza emanet edilip kesilecek kurbanları, Türkiye’de 195 il ve ilçede, 104 ülkenin 469 bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi. Dünyanın fakir coğrafyalarından yükselen çığlığı duyarak, yeryüzünde iyiliğin egemen olması yolunda verdiği destekten dolayı bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ayrıca Kur’an Kursu Öğreticileri ile de Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Toplantısı yapıldı.