26.09.2016

Kabala Kur’an Kursu Medresesinde “Hafızlık Ve İcazet Merasimi” Düzenlendi

Mardin İli Artuklu ilçe Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında 2016 yılında mezun olan hafız ve Kabala Şakir Nuhoğlu Medresesinde ilimlerini tamamlayan öğrenciler için icazet merasimi düzenlendi.

Kabala Şakir Nuhoğlu Medresesinde düzenlenen icazet törenine Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun ilçe Müftüleri bölge ve çevre illerden gelen Seydalar, Suriyeli ilim adamları,  çok sayıda vatandaş öğrenci velileri ve cami cemaati katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun bugün burada yapılan törenin önemine değinerek 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi başarıyla tamamlansaydı bugün bu törenin asla gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Coşkun, etrafımızda yaşanan olaylarda görüldüğü gibi bugün komşu ülkelerimizde eğitimden sosyal hayattan söz etmek mümkün değil. Bu nedenle 15 Temmuz gecesi hayatını bu ülkenin geleceği ve istikrarı için feda şehitlerimizi tekrar minnetle yed ederken gazilerimizde de acil şifalar diliyoruz. Dedi. Müftü Coşkun, bütün vatandaşları tek bilek yekvücut olmaya ve 15 Temmuz’da yakalanan birlik ve beraberlik ruhunun devam ettirilmesi dileğinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Törenin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 15 hafız ve 12 ilim öğrencisi diplomaları ve hafızlık elbisesi hediye edildi.