17.10.2016

Muharrem Ayı Münasebetiyle, Ulu Camide Mevlit Ve Aşure Programı Yapıldı

Muharrem ayı dolayısıyla, Mardin Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesiyle, Merkez Ulu Camide Cuma öncesi Kerbela da Hz. Hüseyin ile birlikte şehit edilen, 15 Temmuz şehitleri ve Tüm şehitlerimiz için “Mevlit” okundu. Akabinde İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal tarafından dua yapıldı. Cuma namazından sonra cemaate ve halka  “Aşure” ikram edildi.

İl Müftüsü Coşkun, yaptığı açıklama da Tüm İslam âleminin Hicri Yılbaşını kutlayarak tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileklerinde bulundu. Coşkun, Aşurenin birlik ve beraberliğimizin sembolü olduğuna dikkat çekti.

Programa, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bazı STK’ların temsilcileri ve cami cemaati katıldı.