08.12.2016

Midyat’ta 5000 Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Midyat çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında, Çadır kente ve şehir merkezinde kalan 5 bin Kur’an-ı Kerim  Suriyeli cemaat ve çocuklara dağıtıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, yaptığı açıklamada, projeye yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Türkiye’nin İslam’ın uzak diyarlara ulaştırılması için yıllardır büyük çaba sarf ettiğini belirten Coşkun projenin de bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.

Suriyelilerin okuma usulüne uygun Kur’an-ı Kerimlerin hazırlandığını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

“Dünyanın değişik ülkelerinde, onların okuma usulüne göre basılmış Kur’an-ı Kerimlere ihtiyaç var. Çünkü bizim usulde yazılmış Kur’an gönderdiğimizde okuyamıyorlar. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bu işi görev kabul etti. İlk planda 5 bin Kur’an ilimize gönderildi. Sınır ötesinde de durum inşallah rahatlar, huzura kavuşulur ve bu hizmetleri oraya götürme fırsatı buluruz.”

Kur’an-ı Kerim dağıtımına Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Diyanet Vakfı yöneticileri Ahmet Hamdi Yemenoğlu ve Ali Güner katıldı.