21.02.2017

İl Müftüsü, Midyat İlçesindeki Çadır Kenti Ziyaret Etti

İl Müftüsü İsmail Çiçek, Midyat İlçesindeki Merkez Çadır kentte 5,170 kişinin misafir edildiği Suriye ve Irak uyruklu, mültecileri ziyaret etti. Bunlardan 1,500 kişinin de yezidi olduğu bilgisini alan İl Müftüsü Çiçek, mültecilerin Çadır Kent’te Eğitim-Öğretim alan yerlerini, ibadetlerini ifa ettikleri mescitleri ve Kur’an Kurslarını da ziyaret etti. Çiçek, “Rabbim Devletimize ve Milletimize zeval vermesin, hiç kimseyi Vatan’sız bırakmasın, Allah Camilerimizi yapandan razı olsun” diyerek, dua etti.

İl Müftüsü, Midyat’ın en büyük camisi olan Hacı Kasım Altunkaya Camiinde Hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı.

İl Müftüsü Çiçek, Midyat İlçe Müftüsü M.Şafii Bilik’in yaptıkları güzel çalışmalardan ötürü kendilerine ve personeline teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.