15.12.2017

“UMRE ÖDÜLLÜ ‘KUR’AN YOLU’ TEFSİR OKUMALARI”

Amaç

- Allah’ın yaşanan tarihe bir müdahalesi, ibadet ve tilâvet kitabı olan Kur’an’ı Kerimi doğru biçimde okumak, anlamak, yaşantımıza ve insanlara aktarmamıza katkı sunmak,

- Kulluk ve mesleki görevlerimizin ifasına bilgi seviyelerimizi yükselterek katkı sunmak,

- Cami ve Kur’an kurslarımızı hayatın merkezi haline dönüştürmeye gayret etmek ve din hizmetlerinde verimliliğimizi artırmak,

Hedef

- İlçe Müftüleri İstişare toplantımızda Müftü, Vaiz ve Din Görevlilerimizin, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerimizle ayrı ayrı ilgilenmeleri, sabah namazı buluşmaları düzenlemeleri, imkânlar dâhilinde yatılı Kur’an Kursu veya öğrenci konuk evleri açmaları kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda personelimize ve üniversite öğrencilerimize yönelik faaliyetler içerisinde İl Müftülüğümüzce "Kitabımı Okuyorum" projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu beş ciltlik "Kur'an Yolu" tefsirini okuma çalışmalarımız da başlatılmıştır.

İlkeler

“Tefsir okuma çalışmaları” için aşağıdaki hususlara dikkat edilecektir.

- Ücretleri yarışmaya katılacak olanlar tarafından karşılanmak şartıyla “Kur’an Yolu Tefsiri” müftülüklerce temin edilecektir.

- 25'er kişilik gruplar oluşturulacak, gruplara müftüler, vaizler veya uygun görülen bir personel tarafından başkanlık edilecek, grup sayıları İl Müftülüğümüzle paylaşılacaktır.

- Her hafta yaklaşık 60 sayfa tefsir okuma planlanacak, belirlen sayfalar üç kişi tarafından sohbet ortamında gruba özetlenecektir. Bu sayfaların sonraki günlerde cami cemaatine aktarılması sağlanacaktır.

- Üç ayda bir cildin bitirilmesi hedeflenecektir. Her cildin sonunda 50 sorudan oluşan test usulü bir sınav ilçe müftülüklerince yapılacaktır.

- İlçe Müftülüklerince üç ayda bir/her cildin sonunda sınavlar tekrarlanacak, sorular yalnızca tamamlanan cilt için geçerli olacak, sınav sonrası sorular kısa cevaplarıyla birlikte İl Müftülüğümüze gönderilecektir.

- On beş ay sonunda beş ciltten ayrı ayrı alınan not ortalamalarına göre en yüksek puan alan üç erkek ve üç bayan kardeşimiz tespit edilecektir. Puan eşitliğinin bozulmaması halinde kur’a usulü tercih edilecektir.

- İlçeler yaptıkları her beş sınav sonuncuna göre ilk üçe giren personel isimlerini İl Müftülüğüne bildireceklerdir.

- Final yarışması İl Müftülüğünce yapılacaktır.

Ödüller

- İl Müftülüğünün yapacağı sınav sonunda bir Kur’an kursu öğreticisi, bir imam-hatip ve bir üniversite öğrencisi umreye gönderilecektir.

- Ayrıca ilçeler, kendi birincilerine ve dereceye girenlere ilave umre veya ödüller verebileceklerdir.