10.03.2023

T.C.

NUSAYBİN KAYMAKAMLIGI

İlçe Müftülüğü

Sayı :62717625.903.02-                                                                                             06.03.2023

Konu : Sözlü Sınav İlanı

D U Y U R U

İlçe Müftülüğümüzde İmam-Hatip/Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, aylıksız izin, görevden uzaklaştırma veya geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine aşağıdaki listede bulunan kadrolara yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) fıkrasındaki "ortak nitelik" şartını taşımak,

2. Vekil İmam Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.

3. 2020 KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

4. Askerlik ve Sağlık açısından Vekil İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

5. Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya Sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak.

B - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe (İlçe Müftülüğünden temin edilecek.)

2-T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.

3-2022 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

1. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya fotokopisi

2. Varsa Hafızlık Belgesinin aslı veya fotokopisi

Ayrıca Sınavı Kazanıp Atanmak Üzere Sırası Gelen Adaylardan;

1-İş Talep Formu (Resimli) (İlçe Müftülüğünden temin edilecek.)

2-E-Devlet Üzerinden alınacak Adli Sicil kaydı Belgesi (Resmi Kurum İçin)

3-2 adet vesikalık fotoğraf.

5-Askerlik belgesi

C -BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Başvuru yapmak isteyenler, ilanda belirtilen imam-hatip unvanında müracaat edebileceklerdir.

2-Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

1. Fax ile başvuru kabul edilmeyecektir.

2. Müracaatlar en geç 20/03/2023 Pazartesi günü saat 16.00’a kadar Nusaybin İlçe Müftülüğümüze istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacak,belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV İŞLEMLERİ

1. Adayların sınava gelirken T.C Kimlik nolu, kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

2. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı tanınmayacaktır.

D -SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İlçe Müftülüğümüzün http://nusaybin.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzere puan alanlar başaralı sayılacaktır.

1. Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan müracaat ettiği Vekil İmam-Hatip veya kadrosuna ataması yapılacaktır.

2. Puanların eşit olması halinde sıralama 2022 yılı KPSS (DHTB) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

E-DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2. Sınav ve atama sürecinde İlçe Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

1. Bu sınav, sadece listede ilan edilen cami kadroları içindir.

Son müracaat tarihi : 20/03/2023

Sınav tarihi ve yeri :21/03/2023 Salı günü saat 09.00’da Mardin İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

H a s a n YE Ş İ L DAL                                                                                                        İlçe Müftüsü

MÜNHAL KADROLAR

S/N

Ünvan

Hizmet Sınıfı

K/D

Kadro Adedi

Caminin Grubu

Kadronun Bulunduğu Yer

İmam-Hatip

D.H.

Çatalözü Mah.Y.Küme A.Latif C.