19.04.2023

MOLDOVA VATANDAŞI CRISTINA MÜSLÜMAN OLDU

İlçemiz Müftülüğüne başvurarak ihtida etmek istediğini belirten Crıstına KARTAL isimli Moldova uyruklu Hristiyan-Ortdaoks Dinine mensup kadın, İslam Dinine geçerek müslüman oldu.

İlçe Müftülüğümüzde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida merasimi, İlçe Müftümüz Hasan YEŞİLDAL, Crıstına KARTAL’a İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair aydınlatıcı bilgiler verdi. İlçe Müftüsü ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Crıstına KARTAL, Elif ismini alarak müslüman oldu. Müftü YEŞİLDAN’ın yaptığı dua ile merasim sona erdi.

İhtida merasiminde İlçe Müftüsü Hasan YEŞİLDAL’ın yanı sıra Müftülük Şube Müdürü Ali İmran KOÇ, İmam-Hatipler Necmettin BAKIR-Deniz ÖZATA, Crıstına KARTAL’ın eşi Medeni DEMİR ve diğer şahitler hazır bulundu.

İlk olarak altı yıl önce İstanbul’da Sultan Ahmet Camii’nde Ramazan ayında İslam Dini ile tanıştığını belirten Crıstına KARTAL daha sonra gördüğü rüyadan etkilenerek İslam Dinine geçmeye karar verdiğini söyledi. ‘’Altı yıl önce Ramazan ayında İslam dini ile tanıştığını, gene bir Ramazan ayında İslam Dini ile şereflendiğini ve kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını’’ belirtti.

İlçe Müftümüz Hasan YEŞİLDAL müslüman olan Crıstına KARTAL’ı tebrik ederek ’’İhtida Belgesi’’ ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İslam Dinine dair çeşitli kitaplar hediye etti.