05.12.2023

LİSELER ARASI SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

NUSAYBİN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Siyer-i Nebi Ödüllü Bilgi Yarışması Şartları (Liseler Arası)

1. Sınavda Prof. Dr. Casim Avcı ve Mevlâna İdris tarafından kaleme alınan “Hazreti Muhammed’in Hayatı” kitabı esas alınacaktır.

2. Sınavda sorumlu tutulan kitap İlçe Müftülüğü ve Okul İdarelerinden temin edilecektir.

3. Sınav 10.02.2024 Cumartesi günü sonradan belirlenecek okullarda yapılacaktır.

4. Sınava Nusaybin İlçe Müftülüğü veya Okul İdarelerinden başvurulacaktır.

5. Adaylar sınava gireceği okul ve sınıfları İlçe Müftülüğünün internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından öğrenebileceklerdir.

6. Saat 12:45’ten önce nüfus cüzdanı veya öğrenci kimlik kartı vb. ile sınav binasına giriş yapılacak ve bu süreden sonra giriş yapılmayacaktır.

7. Kurşun kalem, silgi, kalem tıraş ve şeffaf pet şişe içerisindeki su haricinde hiçbir araç, gereç, yiyecek ve içeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

8. Cep telefonu, çağrı cihazı vb. elektronik cihazlarla salona girmek yasaktır.

9. Sınav saat 13:00 da başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

10. Çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacaktır.

11. Sınav sonucunda eşitlik olması durumunda doğum tarihi küçük olan tercih edilecektir.

12. Sınavın ilk 30 dakikası ile son 10 dakikasında adayın sınavdan çıkmasına izin verilmeyecektir.

13. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

14. Sınav süresince adayların;

a) Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

b) Salon görevlilerine soru sormaları,

c) Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya cevapları boş bir kâğıda yazmaları

d) Birbirlerine kalem, silgi vb. şeyler vermeleri,

e) Sınav düzenini bozacak davranışta bulunmaları yasaktır.

15) Cevaplamayı tamamlayan adaylar sadece cevap kağıdını (optik formu) salon görevlisine teslim edecektir. (Kitapçık adayda kalabilir)

SINAV ÖDÜLLERİ

Sınav sonucunda ilk 10’a giren öğrencilere ödül verilecektir.

Birinci 3000 TL;

İkinci olana 2500 TL;

Üçüncü olana 2000 TL;

Diğerlerine de farklı ödüller verilecektir.