07.03.2024

Sayı : 90043724-903.02- 12 06/03/2024

Konu : Sözlü Sınav İlanı

D U Y U R U

İlçe Müftülüğümüzde Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken Manevi Danışman olarak görevlendirildiği için görevinden ayrılan cami görevlisinin yerine aşağıdaki listede bulunan kadroya yarışma sınavı ile açıktan Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) fıkrasındaki "ortak nitelik" şartını taşımak,

2- Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az lise mezunu olup hafız olmak.(İmam-Hatip lisesi mezunu olanlar için hafızlık şartı aranmaz.)

3- 2022 KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

4-Askerlik ve sağlık açısından Vekil Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

5- Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya Sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak.

B - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe (İlçe Müftülüğünden temin edilecek.)

2- T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi.

3- 2022 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

4- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi

5- Varsa Hafızlık Belgesinin aslı ve fotokopisi

Ayrıca Sınavı Kazanıp Atanmak Üzere Sırası Gelen Adaylardan;

1-İş Talep Formu (Resimli) (İlçe Müftülüğünden temin edilecek.)

2-E-Devlet Üzerinden alınacak Adli Sicil kaydı Belgesi (Resmi Kurum İçin)

3-Vesikalık fotoğraf (2 adet)

4-Askerlik belgesi

C - BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Başvuru yapmak isteyenler, ilanda belirtilen unvanlardan biri için müracaat edebileceklerdir.

2-Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

3-Başvurular şahsen yapılacaktır.

4-Müracaatlar en geç 20/03/2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Midyat İlçe Müftülüğümüze istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacak,belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

D - SINAV İŞLEMLERİ

1-Adayların sınava gelirken T.C Kimlik nolu, kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

2-İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı tanınmayacaktır.

Sayfa:2

E - SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün http:// mardin.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzere puan alanlar başaralı sayılacaktır.

3- Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan müracaat ettiği Vekil Müezzin-Kayyım kadrosuna ataması yapılacaktır.

4- Puanların eşit olması halinde sıralama 2022 yılı KPSS (DHTB) puanı yüksek olana,bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

F - DİĞER HUSULAR

1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2- Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

3- Bu sınav, sadece listede ilan edilen cami kadroları içindir.

Son müracaat tarihi : 20/03/2024

Sınav tarihi ve yeri : 21/03/2024 Perşembe günü saat 09.00’da Mardin İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Ergün BULUNMAZ

İlçe Müftüsü