07.02.2020

Suriye’deki Savaş Mağduru Olan Sivillere ve Elazığ Depreminden Etkilenen Kardeşlerimize Mardin’den Yardım Eli Uzatıldı

Binlerce İdlib’linin yurdunu terk ederek muhacir durama düşmesine sesiz kalmayan Mardin halkı, Mardin Valiliği, İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi iş birliğinde hazırlanan un, gıda malzemesi, barınma malzemesi, kıyafet ve ayakkabı gibi temel yaşam malzemeleri taşıyan 11 tır, düzenlenen törenle Mardin İl Müftülüğünün koordinesiyle Mardin Organize Sanayi Bölgesindeki Caminin önünden Suriye ve Elazığ'a dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Mustafa Yaman, Mardin´in, gerek deprem bölgesine gerekse İdlib´deki muhtaçlara nakdi ve ayni yardım konusunda üzerine düşen görevi yaptığını dikkat çekerek, “Elazığ ve Malatya´da depremzedeler için daha önce parasal yardımlarımızı ulaştırdık, ayni yardımlarımızı da gönderiyoruz. Mardinli hayırsever vatandaşlarımız, Valiliğimiz, Büyükşehir belediyemiz, Organize Sanayi Bölgesi ve İl Müftülüğünce bir araya getirilen gıda ve yardım malzemesi 12 Tır ile hem deprem bölgesindeki kardeşlerimize hem de İdlib´deki muhtaçlara gönderildi.”dedi.

İl Müftüsü İsmail Çiçek de Mardin'den Suriye’nin İdlip şehrine gönderilen yardımlarla bir gönül köprüsü kurulduğunu söyledi.

Mardinli hayırseverlerle birlikte ‘Yolun İyilik Olsun’ yardım kampanyasına güçlü bir destek verdiklerini belirten Çiçek, "Yine Ensâr oldu Mardin. Elazığ’da depremle imtihan olan, İdlip’de savaş mağduru kalan, Suriye’de mazlum durumda bulunan kardeşleriyle paylaşmak bilinciyle, Camilerde toplanan nakdî yardımın ardından Büyükşehir Belediyesi, İlçe Müftülükleri ve OSB ortak çalışmasıyla 12 tır yola koyuldu. Hayrı taşıyan bu duyguyu yaşayan ve yaşatan tüm kardeşlerimize gönülden duacıyız" dedi.

Uğurlama törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Müftüsü İsmail Çiçek, kurum müdürleri, İl Müftü Yardımcısı, ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri  STK temsilcileri, işadamları,basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.