28.05.2020

29 Mayısta Mardin ve İlçelerinde cuma namazı

29 Mayısta Mardin ve İlçelerinde cuma namazı kılınacak camiler ve mekanlar ile tedbirler açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında genelge 81 il valiliğine gönderildi.

Genelge de belirlenen tedbirleri ve cuma namazı kılınacak bölgeleri istişare etmek üzere Mardin Valiliği koordinesinde oluşturulan ve ilgili birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Mardinilinde Cuma namazı kılınacak uygun alanlar ve camiler belirlenmiştir. Bu kapsamda; Mardin İl Müftülüğü tarafından ibadete açılacak camileri ve alınan tedbirler şunlardır:

1- Abdestler evde alınıp gelinecek, camilerin abdesthane ve tuvaletleri kapalı olacağı için abdest ev ve işyerlerinde alınacak.
2- Sosyal mesafe ihmal edilmeyecek, camiye ve namaz kılınacak meydanlarda giriş çıkışlarda ve içeride güvenli mesafe ihmal edilmeyecek.
3- Maske takılacak, camide bulunulduğu süre içerisinde maske çıkartılmayacak.
4- Musafaha edilmeyecek, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafaha’dan kaçınılıcak.
5- Seccadenizi getirin, herkes kendi seccadesi ile gelecek ve işaretli alanlarda namazını kılacak
6- Hasta iseniz evde kalın, hastalık belirtisi taşıyan kişiler ise namazlarını evde kılacaklardır.