22.03.2024

T.C.

MİDYAT KAYYMAKAMLIGI

İlçe Müftülüğü

Sayı    : 90043724-903.02-13                                                                                              22/03/2024

Konu   : Sözlü Sınav İlanı

D U Y U R U

İlçe Müftülüğümüz bünyesinde Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken, Manevi Danışman olarak görevlendirilen cami görevlisinin yerine aşağıdaki listede bulunan kadroya yarışma sınavı ile açıktan Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) fıkrasındaki "ortak nitelik" şartını taşımak,

2- İlahiyat alanında “Lisans; Ön Lisans” ya da en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak (Diğer Lise mezunu olanlar için ayrıca hafız olmak)

3- 2022 KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

4-Sağlık açısından Vekil Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

5- Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya Sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak.

6- Askerliğini tamamlamış olmak.

B - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe (İlçe Müftülüğünden temin edilebilir),

2- T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- 2022 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

4- Askerlik durumunu gösterir belge,

5- Varsa Hafızlık Belgesinin aslı ve fotokopisi.

Ayrıca, sınavı kazanıp vekil olarak atanan adaylardan;

1-İş Talep Formu (Resimli) (İlçe Müftülüğünden temin edilebilir),

2-E-Devlet üzerinden alınacak Adli Sicil Kaydı Belgesi (Resmi Kurum İçin),

3-Vesikalık fotoğraf (2 adet).

C - BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

2-Başvurular şahsi yapılacaktır. (PTT,  telefon vb. Ulaşım ve iletişim araçlarla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır)

4-Müracaatlar, en geç 01/04/2024 Pazartesi  günü mesai bitimine kadar Midyat İlçe Müftülüğümüze istenen belgelerle birlikte yapılacaktır.

D - SINAV İŞLEMLERİ

1-Adayların sınava gelirken T.C. numaralı, kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

2-İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı tanınmayacaktır.

E - SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçları, (sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından) İl Müftülüğümüzün http:// mardin.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzere puan alanlar başaralı sayılacaktır.

3- Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan müracaat ettiği Vekil Müezzin-Kayyım kadrosuna ataması yapılacaktır.

4- Sözlü sınavda puanların eşit olması halinde sırasıyla: Eğitim durumuna, 2022 yılı KPSS (DHTB) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık durumuna göre yapılacaktır.

F - DİĞER HUSULAR

1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2- Yapılacak sınav ve atama süreciyle ilgili de İl Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

3- Bu sınav, sadece listede ilan edilen cami kadrosu içindir.

Son müracaat tarihi :  01/04/2024

Sınav tarihi ve yeri      : 02/04/2024  Salı günü saat 09.00’da Mardin İl Müftülüğü

(Not: Sınava katılacak adayların ilan edilen tarihte sınav başlangıç saatinden en az 45 dakika önce gerekli evraklarla il Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir)

Ergün BULUNMAZ