22.05.2017

2017 YAZ KUR’AN KURSLARI İÇİN GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAV DUYURUSU

İlgi: 1-Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.

3-Diyanet İşleri Başkanlığının 03.11.2014 tarih ve 6066 sayılı yazısı ile 18/05/2017 tarih ve 35458 sayılı yazısı.

İlimiz genelinde Yaz Kur’an Kursları için ihtiyaç duyulan Kur’an kurslarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere; müracaat edenler arasından Valiliğimizce (İl Müftülüğümüz) oluşturulacak komisyon marifetiyle yapılacak mülakat sınavı neticesinde “Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” alınacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
En az İmam Hatip Lisesi mezunu ve üzeri dini öğrenim düzeyine sahip olmak ya da İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. (İ.H.L. mezunu olmayan Ön Lisans mezunlarının başvuruları alınmayacaktır.)
2016 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve yukarı puan almış olmak, Yeterli müracaat olmadığı takdirde İlçelere Müracaat bazında 60 puan altındakiler de alınabilir.
İlçeler bazında ihtiyacın 3 katı kadar (DHBT puanı sıralamasına göre) kişi mülakata çağrılacaktır.
Mevcut Geçici (Fahri) Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapanlar görevleri devam edeceğinden ve yerleşme için sıra bekleyen adayların aynı şekilde başvuruları kabul edilmeyecektir.
SINAV ESASLARI

1-Sınav 30.05.2017 tarihinde saat:08.30’da İl Müftülüğünde yapılacaktır. Sınavın bitmemesi halinde ertesi gün devam edilecektir.

2-Başvurular 22 Mayıs–26 Mayıs 2017 tarihleri arasında görev alınmak istenen İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.

3-Mülakat Sınavında başarılı olabilmek için İl Müftülüğünde yapılan Mülakat sınavından en az 70 puan alınması gerekir.

4-Aday ikamet ettiği ilçeye başvurabilecektir. Birden fazla ilçeye başvuranların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

5-Görevlendirme de İl Müftülüğünde yapılan mülakat puanı esas alınacaktır.

6-Sıralama İlçe bazında puan sırasına göre yapılacak, geçici görevlendirme ihtiyaca binaen yapılacaktır.

7-Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

8- Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla, KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana öncelik verilecektir.

9-Sınavla ilgili hususlar Mardin İl Müftülüğü http://mardin.diyanet.gov.tr. Web adresinden yayınlanacak olup, ayrıca tebligat yapılmayacak ve kazanan ilgililer İlçe Müftülüklerine başvuracaklardır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 –Dilekçe (Aşağıdaki evraklar dilekçeye eklenecektir.)
2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- En son öğrenim durumunu gösterir Belge/Diploma fotokopisi, (İ.H.L + İlahiyat Ön Lisans veya İlahiyat Fakültesi)
4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
5- Varsa hafızlık belgesi fotokopisi