10.07.2020

Abdullah IŞIK

Artuklu Müftüsü

Öz Geçmiş :

04.06.1981'de Mardin'de doğdu. İlk ve Orta öğretimini burada tamamladı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne 1999 yılında başladı. Buradaki eğitimi sırasında Mardin İli Ömerli İlçesi'ne İmam-Hatip olarak atandı. 2003 yılında İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nde İhtisas Kursu'na başladı. Buradaki eğitimi sırasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2006 yılında Yüksek Lisans Eğitimini ve İhtisas Kursu'nu tamamlayıp Mardin İli Savur İlçesi'ne Vaiz olarak atandı. Buradaki görevi esnasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Ana Bilim Dalı'nda Doktora eğitimine başladı. 2012-2014 Yılları arasında Tunceli İli Pülümür İlçesine İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. IŞIK 24.12.2014 tarihinde yapılan atamayla Siirt il Müftü yardımcılığı görevinde atandı. Siirt'teki görevi esnasında Temmuz 2O15 yılında Diyarbakır İl Müftü Yardımcılığına atandı. Son olarak l0 Temmuz 2020 tarihinde Artuklu İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanan Abdullah IŞIK, evli ve üç çocuk babasıdır.