01.10.2022

Mardin’de 55 Öğrenci Hafızlık ve İcazet Belgelerini Aldı

Mardin Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Kabala Erkek Kur’an Kursun’da eğitim gören 28 Öğrenci hıfzını ikmal ederek hafızlık belgesini, 27 öğrenci ise, Klasik Arapça  İslami İlimler Eğitimini tamamlayarak icazet belgesi aldı. Bu öğrencilerden 13'ü hem hafızlık hem de icazet belgesi aldı.

Kabala Nuhoğlu Külliyesi’nde icra edilen programa Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, İlçe Müftüleri, Çevre İl ve İlçelerimizde faaliyet gösteren medrese hocaları, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kabala Nuhoğlu Camii İmam Hatibi ve Kabala Kur’an Kursu Baş Müderrisi Vezir Aslan’ın açılış konuşmasını yaptığı program, Kur’an Kursundan mezun olan Hafız İbrahim Özdemir’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Kabala Nuhoğlu Camii ve Kur’an Kursu Banisi Şakir Nuhoğlu adına oğlu Akif Nuhoğlu yapmış olduğu selamlama konuşmasının ardından, İl Müftümüz Ali Hayri Çelik hafızlığın önemine değindi: “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Hadisini hatırlatarak, hafız olmanın başlı başına bir değer olduğunu, bununla birlikte hafız olarak kalmanın daha da önemli olduğunu” dile getirdi.

Ardından ise, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi medreselerin tarihi ve önemi hakkında konuşma yaptı.

Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Şakir Nuhoğlu, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi ve İlçe Müftülerinin ellerinden belgelerini alan talebelere Hayırsever İş adamı Şakir Nuhoğlu tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Program sonunda kurs banisi tarafından misafirlere yemek ikram edildi.