27.10.2022

ÖZGEÇMİŞ

Dr. İbrahim Halil ŞİMŞEK
Derik Müftüsü

Dr. İbrahim Halil ŞİMŞEK, 1981 yılında Batman ilinin Gercüş ilçesine bağlı, Kırkat Köyünün Konak Mezrasında doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Gercüş ilçesinde, İmam Hatip Lisesini Mardin’de okudu. Bu arada şark usûlü özel olarak Arapça ve temel İslamî ilimleri ders alarak icazet aldı. Sonrasında toplamda yaklaşık on dört sene bu ilimlerde ders verdi. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla bitirdi. 2013 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı İslam Hukuku Bilim Dalında “es-Seyyid Abdulvahab ed-Derizbînî Fetvalarının Tahlîli ve Redaksiyonu” adlı yüksek lisans teziyle mezun olup aynı bilim dalında doktoraya başladı. 2020’nin başı Ocak ayında “İmam İbnü’l-Münzir ve Fıkıh Düşüncesi” adlı doktora tezi çalışmasını başarıyla bitirerek mezun oldu.  2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak başladığı İmam-Hatiplik görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. 2014 yılında atanmış olduğu vaizlik görevini farklı ilçelerde bazen müftülük vekilliğini de yaparak 2022 yılına kadar hizmet vermeye devam etti. 2022 yılında merkez Diyarbakır Bağlar İlçesinde Uzman Vaiz olarak görev yapmakta iken açılan müftülük sınavını kazanması sonucu 25.05.2022 ile 20.10.2022 tarihleri arasında Mardin’in Mazıdağı İlçesinde Müftü olarak görev yaptı. 27/10/2022 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığının 03.10.2022 tarihli ve 2916704 sayılı onayı ile Derik İlçemizde görevine başlamıştır. İleri derecede Arapça bilen ve “İbnü’l-Münzir en-Nîsâbûrî ve Fıkıh Düşüncesi” isimli bir eseri yayımlanan Sayın ŞİMŞEK evli ve dört çocuk babasıdır.