07.02.2022

Ergün BULUNMAZ

1987 yılında BAYBURT’un Kırkpınar Köyünde doğdu. Kırkpınar İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra Bayburt Oruçbeyli Kur’an Kursunda hafızlığını ikmâl etti. Bununla beraber Lise öğrenimini tamamladı. Ardından İstanbul İsmailağa Kur’an Kursunda Arapça eğitimini bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine 2010 yılında İstanbul Fatih İlçesinde bulunan Mismarcı Sucaaddin Camiinde Müezzin Kayyım olarak görevine başladı. 2014 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında kursiyer olarak başladığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini 2020 yılında tamamladı. Aynı yıl Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraât alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 2020 yılı temmuz ayında Bolu Dörtdivan’a İlçe Vaizi olarak atandı. Başkanlığımızın açmış olduğu İlçe Müftülük sınavı neticesinde 10.12.2020 tarihinde Mardin ili Yeşilli İlçesine atanan Müftümüz 1 yıl görev yaptıktan sonra 04/02/2022 tarihinde İlçemiz Müftülüğüne naklen atanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.