12.02.2024

İlçe Müftümüz görevine başladı

İLçe Müftüsü Abdurrahman HARMANKAYA görevine başladı.

1981 yılında Konya Kadınhanı'nda  doğan Harmankaya Hafızlığını da Kadınhanı' nda tamamladı.
Lise eğitimini Kadıköy İmam Hatip Lisesi Yabancı Dil bölümünde aldı.
Lise eğitimi döneminde Fatih Çolak Hoca ve icazetli talebelerinden Kuran Eğitimi aldı.
2004 te Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevine Konya' da İmam Hatip olarak başladı.
2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
2011 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezini kursiyer olarak kazanan Harmankaya 2014 te başarı ile kursu tamamlayarak Bilecik ili Söğüt İlçesine Vaiz olarak atandı.
2014-2019 yılları arasında uzun süreli yurt dışı görevini kazanarak Kopenhak Din Hizmetleri Müşavirliği bünyesinde Aarhus Selimiye Camiinde 5 yıl hizmet görevi ifâ etti.
2021'de Uzman Vaiz olmaya hak kazanan Harmankaya  Müftülük sınavında başarı göstererek Mardin ili Ömerli İlçesine 08.01.2024 itibariyle Müftü olarak görevine başladı.
Evli ve 5 çocuk sahibi olan Harmankaya Orta seviyede Arapça ve İngilizce bilmektedir.