08.06.2022

Regaip DİNÇ İlçe Müftüsü

Regaip Dinç,
1982 Yılında Konya’da Doğdu. Hafızlığını Konya Fatih Kuran Kursunda İkmal Etti. Orta ve Lise Bölümünü Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesinde Tamamladı.2008 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu.2005 Yılında Konya/Karapınar İlçesinde İmam Hatip Olarak Göreve Başladı. Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 6 Ay Süreli Tashih-i  Huruf Kursunu Başarıyla Bitirerek Formatör Öğreticilik Yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının Açmış Olduğu Sınavda Başarı Göstererek Uzman İmam Hatip ve Uzman Vaizlik Ünvanlarını Kazandı. Konya/Hadim ve Afyonkarahisar/ Şuhut İlçelerinde Vaizlik Görevlerinde Bulundu. 2019 Yılında Trabzon  Dini Yüksek İhtisas Merkezinden Mezun Oldu. 30.05.2022 Tarihinden İtibaren Mardin/Yeşilli İlçe Müftüsü Olarak Görevine Devam Eden Regaip Dinç, Evli ve 4 çocuk Babasıdır.