15.05.2017

MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GEÇİCİ İMAM HATİP ALIMI MÜLAKAT SINAV DUYURUSU

İlgi:     1-‘‘Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.’’

2-‘‘Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’’.

İl Müftülüğümüze bağlı 10 ilçe bünyesinde münhal bulunan imam hatip kadrolarına tahsis edilen 100 adet geçici Cami Görevlisi istihdam edilmek üzere alınacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3-Adayların 657 sayılı DMK 125/E maddesi gereği memurluktan çıkarılmamış olması.

4-İmam Hatip Lisesi mezunu veya İlahiyat Fakültesi Mezunu olmak (diğer mezunlar başvuru yapamayacaklardır.)

5-2016 yılı KPSS (DHBT) sınavından 50 ve yukarı puan almış olmak,

6-Mardin Sınırları içinde ikamet ediyor olmak

SINAV ESASLARI

1-Başvurular 18.05.2017–22.05.2017 tarihleri arasında Mardin İl Müftülüğüne yapılacaktır.

2-Mülakat Sınavı 23.05.2017 tarihinde saat:08.30’da Mardin İl Müftülüğünde başlayacaktır. Sınavın bitmemesi halinde ertesi gün devam edilecektir.

3-Mülakat Sınavında başarılı olabilmek için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

4-Mülakat neticesinde 70 ve üzeri puan alıp mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.

5-Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir. Aranan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların görevlendirilmeleri iptal edilecektir ve haklarında resmi işlem yapılacaktır.

6- Puanların eşit olması durumunda tahsili yüksek olana, bunun eşit olması durumunda hafız olana, bunun eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

7-Sınavla ilgili hususlar Mardin İl Müftülüğü http://mardin.diyanet.gov.tr. web adresinden yayınlanacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe  (Aşağıdaki evraklar dilekçeye eklenecektir.)
2- T.C. kimlik no’lu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- Öğrenim durumunu gösterir diploma fotokopisi, (İ.H.L veya İlahiyat Fak. Diploması Aslı ile karşılaştırılacağından aslının da yanında getirilmesi aslı getirilmediği takdirde fotokopinin onaylı olması gerekir.)
4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi (en az 50 puan olması gerekir).
5- Varsa hafızlık belgesi fotokopisi

6-Yerleşim Belgesi

Not.

1-Mülakat sınavı Mardin İl Müftülüğü 13 Mart Mah. Vali Ozan Cad. No:104 Kat:2 Artuklu / Mardin adresinde yapılacaktır.

2-Adaylar Mülakat Sınavına gelirken kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.

3-Başvurular 18.05.2017–22.05.2017 tarihleri arasında Tatil  ( Cuma-Cumartesi-Pazar ) günleri dahil Mardin İl Müftülüğüne yapılacaktır.